Voorjaar in de Kennemerduinen

Zonsopkomst Kennemerduinen

Voorjaar in de Kennemerduinen

In het voorjaar is het in de Kennemerduinen een waar orkest van zingende vogels. Elke week zijn er weer andere soorten te horen in het duin. Zo klinkt begin april de prachtige zang van de Boomleeuwerik en de Blauwborst, terwijl we kans maken op een rondscharrelende Beflijster op doortrek. In het naaldbos zijn soorten als Grote Lijster en Kuifmees actief. Later in april starten we lekker vroeg om zo de piek van de zang mee te maken van soorten als Nachtegaal, Sprinkhaanzanger, Gekraagde Roodstaart, Grasmus, Braamsluiper en Boompieper. 

Ook lopen we langs het Vogelmeer waar we de prachtige Geoorde Futen kunnen zien en vaak vogels op doortrek verblijven, zoals steltlopers en zwaluwen. In dit duingebied langs de kust is het ook altijd opletten voor een leuke verrassing. Zo zagen we vorig voorjaar af en toe een IJseend, Steltkluten, een Draaihals en zelfs een heuse Alpenheggenmus in de Kennemerduinen!

We lopen vandaag zowel door het bos, door open gebieden en langs water waardoor we veel verschillende soorten zangvogels kunnen horen en hopelijk met een lange soortenlijst thuiskomen!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd06:45
Eindtijd10:45
Prijs€ 39,00

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Kennemerduinen

Uw gids

Onze partner

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied