Sponsorprojecten

Naast het geven van excursies en mensen enthousiast maken voor de natuur, willen we met ons platform ook een bijdrage leveren aan de Nederlandse natuur. Daarom kiezen we projecten uit in de natuurgebieden die we bezoeken om deze financieel te steunen. Onderstaand vind je een overzicht van onze sponorprojecten:


Lepelaar David - Natuurmonumenten

Sponsorproject voor Natuurmonumenten Nationaal Park Nieuw Land t.w.v. €1.300,- euro

Sinds 2021 worden enkele volwassen Lepelaars gevolgd met zenders in Nationaal Park Nieuw Land. In opdracht van Natuurmonumenten brengen vogelonderzoekers Jan van der Winden en Camilla Dreef het ruimtegebruik van Lepelaars in beeld. Met de komst van de eilandengroep Marker Wadden is er honderden hectare aan ondiepe oevers, plassen en geulen bijgekomen. Hoe benutten Lepelaars deze nieuwe visplekken? En hoe reageren ze op de moeras-reset van de Oostvaardersplassen. In de nazomer van 2021 vette hier zo'n duizend lepelaars op voor de trek, maar wat doen ze aankomende maanden nu de grote plas (bijna) compleet droog is gevallen? Lepelaars laten ons de connectiviteit tussen de verschillende gebieden in Nationaal Park Nieuw Land zien. Op die manier leren we ook hoe we eventueel gebieden nog beter kunnen inrichten.

Wie weet zie jij aankomende maanden wel één van de zendervogels, waaronder Lepelaar David. Deze werd voorzien van een zender die is gesponsord door Dagjeindenatuur.nl en de Lepelaar werd door hun vernoemd naar sir David Attenborough. Hopelijk vertelt lepelaar David ons net zulke mooie verhalen als zijn naamgenoot.

Lepelaar David ©Camilla Dreef


Vogelinformatieborden Kennemerduinen - PWN

Sponsorproject voor PWN t.w.v. €2.500,- euro

Al vanaf de start van ons platform bieden we verschillende excursies aan in de Kennemerduinen van terreineigenaar PWN. We zijn dankbaar dit we in dit prachtige natuurgebied mogen gidsen en blij dat we nu ook iets voor het gebied terug kunnen doen.

Deze twee informatiepanelen lieten we speciaal ontwerpen voor PWN, de terreineigenaar van de Kennemerduinen. Vandaag hingen we ze op in de vogelkijkhut bij het Vogelmeer in de Kennemerduinen. Daar waar onze vaders ons vroeger leerden vogels kijken, helpen wij nu startende vogelaars op weg!

Meer over de informatieborden kan je lezen op de website van PWN.
Wil je de borden met eigen ogen zien? Ga dan eens met ons meer naar de Kennemerduinen: https://www.dagjeindenatuur.nl/kennemerduinen/

Nieuwe vogelkaarten ©Ruud Maaskant