Vogels kijken op Landgoed Haarzuilens

Vogels kijken op Landgoed Haarzuilens

Natuurgebied Landgoed Haarzuilens ligt aan de rand van het Groene Hart, ten westen van de stad Utrecht. Rondom het pittoreske dorp Haarzuilens ligt een oer-Hollands landschap met bloemrijke weides, knotwilgen, nat grasland, riet, jonge en oude bossen, polders en de Haarrijnseplas. Dit is een voormalig zandwinningsgebied. 

Vlak naast de stad Utrecht ligt dit gebied als een ware groene oase en trekt veel bijzondere vogels aan. Op en rond de Haarrijnseplas zijn jaarrond leuke watervogels te vinden, rietvogels voelen zich thuis langs de slootjes en typische weidevogels in de polders. Dit alles met het historische en sprookjesachtige Kasteel de Haar op de achtergrond.

Tijdens de excursie zullen wij een wandeling maken rondom dit kasteel. We zullen verschillende biotopen passeren en maken daarbij kans op vogelsoorten als IJsvogel, Kuifeend, Grutto, Grote Zilverreiger, Cetti’s Zanger, Raaf, Blauwborst, Bosrietzanger, Roodborsttapuit, Purperreiger, Oeverzwaluw en Groene Specht. Misschien zien we wel Reeën het pad oversteken of rondrennende Hazen in het veld. Ook zal de lucht in de gaten gehouden worden voor roofvogels als Buizerd, Torenvalk, Sperwer, Bruine Kiekendief en Havik. Wie weet ontdekken we wel een zeldzaamheid!

Kortom, er valt genoeg te zien vlakbij de stad Utrecht. De excursie is laagdrempelig en we hopen er een mooie en soortenrijke dag van te maken!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd06:30
Eindtijd10:30
Prijs€ 39,50
InclusiefErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij1

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Landgoed Haarzuilens

Uw gids

Boek deze excursie

Prijs
Prijs: € 39,50
Vul hier je vouchercode in
Betaalmethode