Dagexcursie Roodhalsganzen op Schiermonnikoog

Dagexcursie Roodhalsganzen op Schiermonnikoog

In de Winter is Schiermonnikoog een van de leukste plekken van Nederland om vogels te kijken. De polder van Schiermonnikoog is namelijk één van de weinige plekken in Nederland waar de Roodhalsgans overwintert. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar deze bijzonder mooie en zeldzame ganzensoort.

Om 09:30 neem je de boot vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Vanaf de boot zijn vaak al soorten als Eider, Zeekoet en Grijze Zeehond te zien. Bij aankomst in de veerhaven van Schiermonnikoog staat gids Jesse klaar met huurfietsen, waarmee we deze dag het eiland rond fietsen en op verschillende plekken een wandeling maken. 
We starten waarschijnlijk op het uiterste westen van het eiland, bij de Westerplas. Hier kunnen we kijken naar grote groepen Smienten, Pijlstaarten en andere eendensoorten met kans op Nonnetje. We maken hier ook een korte wandeling over het strand op zoek naar soorten als Strandleeuwerik en Sneeuwgors.

Halverwege de dag maken we een stop in het dorp van Schiermonnikoog voor een lekkere lunch, om even op te warmen en voor een sanitaire stop.

Vervolgens fietsen we door de polder waar vaak grote groepen ganzen zitten, voornamelijk Brandganzen, Rotganzen en Kolganzen. Tussen de ganzen gaan we op zoek naar de mooiste vogelsoort op het eiland: de Roodhalsgans!
Daarnaast maken we ook kans op andere bijzondere soorten als Zwarte Rotgans en Witbuikrotgans.

Om 16:30 brengt Jesse de groep weer terug naar de veerhaven voor de vaartocht terug naar Lauwersoog, waar je rond 17:30 aankomt. Een mooie winterdag op Waddeneiland Schiermonnikoog!

Inbegrepen: retour vaartocht naar Schiermonnikoog, huurfiets, vegetarische lunch en ervaren vogelgids met telescoop

Ben je al op het eiland?
Dan kan je uiteraard ook meedoen aan deze excursie! De excursie start in dat geval om 10:15 in de veerhaven van Schiermonnikoog. Mail naar info@dagjeindenatuur.nl voor een kortingscode voor deze excursie zonder overtocht en eventueel zonder fiets.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd09:30
Eindtijd17:30
Prijs€ 125,00
InclusiefRetourticket bootovertocht Lauwersoog - Schiermonnikoog
Huurfiets met versnellingen
Vegetarische lunch
Ervaren vogelgids met telescoop
€12,50 euro donatie aan Natuurmonumenten
Plaatsen vrij4

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: SchiermonnikoogBekijk meer excursies in dit gebied: Westerplas

Uw gids