Ooijpolder

Ooijpolder

Vlak bij de drukke stad Nijmegen bevindt zich een groene oase met een groot dynamisch natuurgebied. De Ooijpolder is rijk aan verschillende landschapstypes waaronder uitgestrekte uiterwaarde waar de dynamiek van de rivier nog hoog is, dichte moerasbossen en brede rietkragen. Deze verschillende biotopen zorgen voor een grote diversiteit aan vogelsoorten.

In de kleine bosjes meidoornstruweel kun je in de ochtend Kneuen, Roodborsttapuiten, Paapjes en Grasmussen vanaf de toppen zien zingen en op de uitgestrekte kruidenrijke graslanden vliegen vaak kleine groepjes Putters. Wanneer je even later door de dichte moerasbossen loopt maken we kans op Gekraagde Roodstaart, Grauwe Vliegenvanger, Keep, Groenling en met wat geluk hoor je de kleurrijke Wielewaal zingen. 

Rondom de waterrijke oevers foerageren vaak Lepelaars, Ooievaars, Zwarte Sterns en verschillende steltlopers waaronder Zwarte Ruiter, Oeverloper en Wulp. Als laatst wandelen we langs de uitgestrekte rietkragen om op zoek te gaan naar de vele rietvogels zoals de Kleine Karekiet, Snor, Sprinkhaanzanger, Bosrietzanger en misschien wel de Roerdomp.

De gids zal tijdens de excursie van alles vertellen over de dieren en planten die we tegen gaan komen en over de ecologie van het gebied.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd13:30
Eindtijd15:30
Prijs(niet ingesteld)
InclusiefErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Ooijpolder

Uw gids

Maarten van Loon
Maarten van Loon
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied