Maarten van Loon

Ik ben Maarten, geboren en getogen in Nijmegen. Mijn ouderlijk huis staat midden in het bos dus als klein jochie was ik daar altijd te vinden. Daar is mijn liefde voor de natuur opgebloeid. Ik hing altijd de zaadbollen en de pinda's uit om vervolgens urenlang te kijken welke vogels eropaf zouden komen. Zo begon mijn fascinatie voor vogelsoorten zoals Grote Bonte Specht, Appelvink en Kuifmees. Daarnaast redde ik alle kleine beestjes zoals salamanders, kikkers en dergelijke insecten uit het zwembad om te voorkomen dat ze zouden sterven. Alhoewel  mijn interesse voor de natuur dus al op jonge leeftijd is begonnen,  ben 4 jaar geleden dat ik echt mij echt ben gaan verdiepen in vogels. Ik studeerde toentertijd Diermanagement in Leeuwarden waar ik een vogeltelling moest uitvoeren. Dat beviel zo goed dat ik er vanaf dat moment elke week op uitging. Zo was de Ooijpolder mijn uitvalbasis geworden waar ik mijn liefde ontwikkelde voor de Bosrietzanger en de Zwarte Stern. De Bosrietzanger kopieert alles wat los en vast zit in zijn balts, zelfs de vogels in zijn overwinteringsgebied in Afrika! Dat is toch geweldig om naar te luisteren!

Nadat ik erachter kwam dat Diermanagement niet de studie was die bij mij paste, ben ik Bos-en Natuurbeheer in Velp gaan studeren. Op deze opleiding ben ik allerlei mensen tegengekomen die in verschillende soortgroepen geïnteresseerd waren, waardoor mijn interesse nu nog groter is geworden voor vlinders, insecten en ook planten.

Ik vind het geweldig om mijn passie voor de natuur over te brengen, dus ik hoop jullie te enthousiasmeren op een van mijn excursies!

Maarten van Loon

Excursies van Maarten van Loon

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw
Zwarte Stern © Jesse Zwart

De Oude Waal bij Nijmegen

  • 06:00 - 10:00
  • € 39,50

Veel vogelsoorten rond de Waal bij Nijmegen

Zwarte Stern © Jesse Zwart

De Oude Waal bij Nijmegen

  • 18:00 - 22:00
  • € 39,50

Veel vogelsoorten rond de Waal bij Nijmegen

Zwarte Stern © Jesse Zwart

De Oude Waal bij Nijmegen

  • 18:00 - 22:00
  • € 39,50

Veel vogelsoorten rond de Waal bij Nijmegen

Ooijpolder

  • 13:30 - 15:30
  • (niet ingesteld)

Vogels kijken in de Ooijpolder bij Nijmegen