Najaarstrek Amsterdamse Waterleidingduinen

Bladkoning
Goudhaan
Koperwiek
Vuurgoudhaan

Najaarstrek Amsterdamse Waterleidingduinen

Deze excursie staat in het teken van de vogels van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vanwege zijn ligging aan de kust, het kraakheldere water en de relatieve rust is dit een bijzonder gebied om vogels te kijken. Omdat je in de Waterleidingduinen niet op de paden hoeft te blijven kun je een heerlijke wandeling maken langs verschillende biotopen en goede plekken om vogels te kijken. Naast de aanwezige vogels zullen we ook zeker letten op overtrekkende vogels. In oktober piekt namelijk de trek van vogels die uit hun broedgebied naar hun overwinteringsgebied vliegen. 

Zeker met de juiste wind kan in oktober een haast constante stroom vogels over het duin vliegen. Grote groepen Vinken, Spreeuwen en Graspiepers komen langs en ook soorten als Rietgors en Sijs over komen vliegen. Ondertussen zoeken we ook de struiken af op zoek naar soorten die alleen 's nachts vliegen zoals Goudhaan, Vuurgoudhaan en wellicht zelfs een Bladkoning! Het is dus een enorm spannende tijd om vogels te kijken en wat we kunnen verwachten blijf altijd een verrassing in deze periode van het jaar!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd08:15
Eindtijd12:15
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Amsterdamse Waterleidingduinen

Uw gids

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied