Kromslootpark - Almere

Kromslootpark - Almere

Dit moerasgebied dat ten westen van de stad Almere ligt is een natuurgebied dat ontworpen is. Anders dan de Oostvaardersplassen waar de natuur zijn gang kon gaan was dat in eerste instantie niet zo bij het Kromslootpark. Om een vergelijkbaar gebied als de Oostvaardersplassen te creëren (dit was immers een tijdelijk gebied dat eigenlijk omgebouwd zou worden tot industriegebied) is het Kromslootpark op de tekentafel ontwikkeld. De kromme sloten ogen natuurlijk, maar zijn dus bedacht.

Dat neemt niet weg dat het gebied inmiddels vol zit met verschillende soorten vogels. En sinds Staatsbosbeheer in 2019 de sloten heeft uitgebaggerd en de paden heeft verbeterd is het ook steeds beter toegankelijk geworden om te genieten van deze natuur. Luisteren naar Baardmannetjes en Blauwborsten met op de achtergrond de geluiden van een stad maken het bezoeken van het Kromslootpark een unieke ervaring.

Naaste eerder genoemde soorten maken we ook kans op Witoogeend, Krooneend en Zomertaling. Drie prachtige eendensoorten die hier met enige regelmaat gezien worden. Rietgors, Appelvink, Tjiftjaf en Cetti’s Zanger komen hier veel voor en we maken veel kans om deze te zien of te horen. Qua roofvogels heeft dit gebied ook mooie regelmatige gasten zoals Boomvalk, Wespendief en Havik. En dit alles op een steenworp afstand van een van de snelst groeiende steden van Nederland!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd07:00
Eindtijd10:00
Prijs€ 29,50
Plaatsen vrij6

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Kromslootpark

Uw gids

Victor Eggenhuizen
Victor Eggenhuizen
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied