Fochteloërveen

Kraanvogels
Grauwe Klauwier
Sprinkhaanzanger
Raaf
Bruine Kiekendief

Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een bekende plek voor vogelaars. Ook wel berucht, want met zo'n uitgestrekt landschap moet je veel geluk hebben om te kunnen zien waar je voor komt. Tenzij je weet waar je moet zoeken! 

Dit Natura-2000 gebied is één van de laatste hoogveengebieden van Europa. Dit betekent ook dat er unieke vogelsoorten broeden die elders in Nederland niet te vinden zijn. De meest bekende daarvan is de Kraanvogel, waarvan er vorig jaar 10 broedparen in het gebied waren. Naast Kraanvogel maken we ook een kans op twee andere zeldzame broedvogels: Paapje en Grauwe Klauwier.

Tijdens een wandeling door dit  naar deze bijzonderheden hebben we uiteraard ook oog voor alle andere vogels die we tegenkomen. De vogelzang is op zijn hoogtepunt en we horen soorten als Fitis, Grasmus, Braamsluiper en Sprinkhaanzanger. In de meer open delen hangen de Veldleeuweriken in de lucht en horen we Roodborsttapuiten zingen. Ook houden we de lucht in de gaten voor een overvliegende Bruine Kiekendief, Zeearend of Raaf.

Een mooie ochtend in een prachtig en uniek natuurgebied!

Datum
Starttijd05:30
Eindtijd09:30
Prijs€ 65,00
InbegrepenErvaren vogelgids met telescoop
Donatie van €5 per persoon aan het IUCN

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Uw gids

Arjan Dwarshuis
Bekijk meer excursies