IUCN NL Landaankoopfonds

1 miljoen plant- en diersoorten zijn met uitsterven bedreigd. Belangrijke oorzaken daarvan zijn verlies en fragmentatie van leefgebied. Maar we kunnen het tij keren: door op strategische plekken stukken grond aan te kopen, kunnen lokale natuurorganisaties – in nauwe samenwerking met omwonenden – de habitat van bedreigde diersoorten herstellen en beschermen.

Het IUCN NL Landaankoopfonds stelt zorgvuldig geselecteerde natuurorganisaties in o.a. Afrika, Azië en Latijns-Amerika in staat om natuur aan te kopen. Het eigendom en de verantwoordelijkheid voor het aangekochte natuurgebied komen in handen van deze lokale natuurorganisaties.

‘Door op strategische plekken land aan te kopen, kunnen we losse stukken leefgebied van bedreigde soorten weer met elkaar verbinden, waardoor hun overlevingskansen groter worden.’ 

Onze gids Arjan Dwarshuis is ambassadeur van het IUCN NL landaankoopfonds. Met het gidsen van excursies voor Dagjeindenatuur.nl wil hij graag bijdragen aan dit belangrijke fonds. Daarom doneert hij €5 per deelnemer van zijn excursies aan het IUCN.

Meer weten over het IUCN NL Landaankoopfonds? Kijk dan op: https://www.iucn.nl/project/landaankoopfonds/

Excursies van onze partner IUCN

Wanneer

Categorie

Voorzieningen

Er zijn 0 excursies gevonden.

Toon de resultaten

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw