Op zoek naar drie soorten uilen

Op zoek naar drie soorten uilen

Uilen, wie kent ze niet! Met hun grote ogen, grote gezicht en donzige uiterlijk spreken ze tot de verbeelding van velen. Ze staan dan ook bekend als symbool van wijsheid. wonderlijk gecamoufleerd, zitten ze hun tijd uit op hun favoriete plekje. Toch blijven het mysterieuze beesten. Alhoewel ze 's nachts goed van zich kunnen laten horen, zijn ze overdag verrassend lastig te vinden. Dit komt door hun goede schutkleuren en verstopte verblijfplaatsen. Vandaag gaan we een poging doen ze toch overdag te vinden!

We proberen drie soorten uilen te vinden en te bekijken. De Steenuil, Bosuil en Ransuil. We zullen het hebben over hun levensstijl, kenmerken en tips om zelf uilen te vinden in je eigen buurt. Als we heel veel geluk hebben, kunnen we ze zelfs te horen krijgen aan het einde van de excursie.

Let wel: We garanderen niet dat alledrie de genoemde soorten tijdens deze excursie ook daadwerkelijk worden gezien maar de kansen zijn groot en onze gids is op de hoogte van de meest recente verblijfplaatsen van de uilen.

Daarnaast zullen we nog een wandeling maken over de Wageningse berg en door het arboretum op zoek naar bosvogels als Goudvink, Staartmees, Boomklever, Vuurgoudhaan en Koperwiek. Bij de rivier zitten wellicht nog Grote Zaagbekken of andere leuke eenden. Als we  geluk hebben zien we misschien zelfs nog een Middelste Bonte Specht, Appelvink of Raaf.

Tijdens deze excursie zullen we ons een aantal keer verplaatsen met de auto. We zijn in totaal zo'n vier uur bezig en aangezien onze gids niet over een auto beschikt is het handig voor hem om tijdens de excursie met één van de deelnemers te kunnen meerijden. Scheelt ook weer brandstof!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd13:00
Eindtijd17:00
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Wageningen

Uw gids

Milan van Hirtum
Milan van Hirtum
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied