Milan van Hirtum

Ik ben Milan van Hirtum en ik kom uit het noorden van het mooie Limburg. Ik ben al mijn hele leven heel enthousiast over de pracht van de natuur en de vele mooie soorten die daarin voorkomen! Zo keek ik als tweejarige al naar documentaires van David Attenborough, en heb ik als kind altijd veel boeken over natuur gelezen. Dit werd wat serieuzer toen ik mijn pubertijd in rolde. Ineens was daar de fascinatie voor de Nederlandse natuur. Daar valt veel meer in te ontdekken dan ik had verwacht. Ik heb door de jaren heen veel gekeken naar vogels, afwisselend met planten en veel soorten insecten, zoals dag- en nachtvlinders, kevers, wantsen, sprinkhanen en krekels, zweefvliegen, libellen, en alle andere kleine beestjes die ik kon vinden. In de herfst ben ik niet weg te slaan uit het bos en de keuken. Ik ben heel erg groot fan van paddenstoelen. Ook daar ben ik al sinds mijn kindertijd mee bezig. In het bijzonder met eetbare soorten waar ik dan ook weer heerlijk mee kan koken.

Een van de mooiste dingen aan onze natuur vind ik de vele verbanden die er zijn te vinden tussen soorten. Er zijn al eindeloos veel soorten te vinden en hoe deze zich allemaal tot elkaar verhouden is weer een compleet nieuwe en interessante wereld om in te duiken.

Momenteel woon en studeer ik Biologie in Wageningen, met het plan om ooit leraar te worden, want ik vind het fantastisch om alles wat ik weet aan anderen te leren.Graag neem ik jullie mee op pad om een zo groot mogelijke verscheidenheid aan organismes te vinden en optimaal te genieten van onze prachtige natuur.

Milan van Hirtum