Zoogdieren en vogels met warmtebeeldkijker

Zoogdieren en vogels met warmtebeeldkijker

Tijdens deze excursie gaan we in het donker op pad met de auto en rijden we over openbare wegen op zoek naar zoogdieren vanuit de auto. Veel zoogdieren zijn nachtactief en in het donker een stuk makkelijker te vinden dan overdag. Om de dieren ook te zien in het donker, maken we gebruik van warmtebeeldkijkers van Lahoux Optics. Hiermee ga je tijdens de excursie zelf dieren en vogels ontdekken. We hebben we een grote kans om Edelherten, Reeën, Wilde Zwijnen, Vossen of Dassen te zien, en misschien wel zeldzamere soorten zoals een Boommarter.

Doordat we dieren niet verstoren met licht heb je kans om natuurlijk gedrag te observeren. We maken ook goede kans op slapende of nachtactieve vogelsoorten zoals Houtsnippen en Uilen.

Er is plaats voor 3 deelnemers tijdens deze excursie, die in de auto van de gids meerijden. Zo kunnen alle deelnemers de uitleg van de gids over de dieren en de warmtebeeldkijker volgen. Daarnaast voorzien we ook voor alle drie de deelnemers een eigen warmtebeeldkijker om tijdens de excursie te gebruiken, zodat je zelf actief op zoek kan gaan naar dieren.

DatumStarttijdEindtijd