Wageningse Uiterwaard & Arboretum - najaar

Wageningse Uiterwaard & Arboretum

Wageningen, stad vol vogelaars, maar ook een omgeving vol vogels!

Op deze vogelexcursie gaan we vogelen langs de Rijn en bovenop de Wageningse “berg”. Twee hele verschillende typen habitat met mooie vogelsoorten en prachtige vergezichten.

We starten in de Wageningse Bovenpolder langs de Rijn, waar we kans maken op mooie watersoorten als Lepelaar, Grote Zilverreiger, Cetti's Zanger, IJsvogel en verschillende meeuwensoorten waaronder de Pontische Meeuw. Langs de oevers maken we kans op steltlopers op doortrek zoals Oeverloper, Groenpootruiter, Witgat en Watersnip.
In de uiterwaarden zelf zitten struweel-liefhebbers waarbij we kans maken op Roodborsttapuit, Vuurgoudhaan, Staartmees, Putter en wellicht een Paapje. Ook houden we de lucht in de gaten voor een jagende Boomvalk of Havik.

Vervolgens lopen we de berg op over het bergpad het Arboretum in. Hier maken we kans op meerdere soorten spechten, zoals Middelste Bonte Specht en Groene Specht. Maar ook Goudvink en Appelvink laten zich hier soms zien! Onderweg naar het Arboretum kijken we ook of de Steenuil zich wellicht wil laten zien.

Aan het einde van de excursie komen we terug aan op de startlocatie, dus het wordt een mooi rondje!

DatumStarttijdEindtijd