Vroege voorjaar op de Veluwe

Vroege voorjaar op de Veluwe

In mei is het voorjaar in volle gang De meeste trekvogels zijn terug en maken zich op voor een nieuw begin. Op de Veluwe is dit fenomeen het beste te merken in het bos en op de hei.

We zullen dan ook een lange boswandeling maken waar deze twee biotopen goed te combineren zijn. Het bos met de prachtige naam ‘de Dassenberg’, is een afwisselend bos bestaande uit erg oud Loofbos en naaldbos. Hier maken we o.a. kans op Groene- & Middelste Bonte Specht, Glanskop, Appelvink en Vuurgoudhaan. Aan de rand van het bos vinden we de Asselsche Heide. Dit is een groot heideveld met verschillende mooie vergezichten. Hier kunnen we zingende Boom- & Veldleeuweriken en Geelgorzen horen. We maken hier ook kans op Klapekster en Raaf. Met wat geluk treffen we nog foeragerende Edelherten of Wild Zwijnen.

Wanneer we na deze lange wandeling terug zijn bij de auto en we hebben nog tijd en energie over gaan we naar het nabijgelegen Landgoed Staverden, de kleinste stad van Nederland. Landgoed Staverden is een prachtig oud landgoed waar we nog kans maken op Grote Gele Kwikstaart, Middelste Bonte Specht en ook zijn er exotische Mandarijneenden te vinden.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd07:30
Eindtijd11:30
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij7

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Veluwe

Uw gids

Wolbert Hermus
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied