Paddenstoelenexcursie Den Treek

De bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren, we zitten midden in de herfst en dat is de ideale tijd om op zoek te gaan naar paddenstoelen! Paddenstoelen vormen een erg kleurrijke en diverse soortgroep, met veel bijzondere verschijningsvormen en die allerlei belangrijke functies in de natuur vervullen. Deze excursie is voor iedereen die nieuwsgierig is naar paddenstoelen en zich eens wat meer in deze soortgroep wil verdiepen.

We gaan naar een mooi gebied aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, landgoed Den Treek-Henschoten. Daar zullen we de basis leren van hoe je paddenstoelen kunt herkennen en hoe je daarbij al je zintuigen nodig hebt. Ook zullen we ingaan op de verhalen rond paddenstoelen, bijvoorbeeld over hoe ze leven en over hun belang voor andere organismen in het ecosysteem.
We maken goede kans op mooie soorten paddenstoelen zoals de Porseleinzwam, de Vliegenzwam en de Kroontjesknotszwam.

Aan het einde van de excursie heb je een beter beeld van welke soorten paddestoelen er zijn, en hoe je de belangrijkste families kunt herkennen. Er is ook alle ruimte om te fotograferen. Gids Jelte is een ervaren paddenstoelenfotograaf en kan je desgewenst van allerlei tips voorzien.

DatumStarttijdEindtijd