Otters en vogels in de Weerribben

Roerdomp
Baardman
Slobeend

Otters en vogels in de Weerribben

Door jacht, slechte waterkwaliteit en het verdwijnen van geschikt habitat stierf de Otter in 1989 uit in Nederland. Zonde, want de dieren van ruim één meter lang zijn erg mooi om te zien! Gelukkig werden de nodige maatregelen genomen, de jacht werd verboden, de waterkwaliteit in Nederland ging vooruit en er ontstond weer geschikt leefgebied. Sinds 2002 is de Otter daardoor weer bezig met een opmars in Nederland!

Één van de beste plekken in Nederland om Otters te zien is in het Nationaal Park de Weerribben. Met name in de winter maak je hier goede kans om deze bijzondere zoogdieren te zien. Vandaag gaan we een poging doen om er één te vinden en misschien zelfs wel te fotograferen.

Ook is de Weerribben in de winter een mooi gebied om vogels te kijken. Veel watervogels overwinteren in het gebied, zoals Smienten, Slobeenden en Wintertalingen, maar ook Brilduikers, Grote Zaagbek en Nonnetje. Naast de Grote Zilverreiger maken we in het riet ook kans op Roerdomp en IJsvogel. Ook houden we onze ogen open voor Baardmannetjes, Waterpiepers, Goudvinken en misschien vinden we ergens een Klapekster.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd08:30
Eindtijd12:30
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Weerribben

Uw gids

Klaas Jan Arkema
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied