Klaas Jan Arkema

Ik ben Klaas Jan Arkema, opgegroeid in Overijssel en woon sinds drie jaar met mijn vrouw en zoon in Hattem, vlakbij de Noord Veluwe. Ik werk in het sociaal domein, waar ik mensen help om maatschappelijk in beweging te komen. Bijna net zo mooi als in de natuur zijn.

Van jongs af aan was ik al buiten te vinden en als jong kereltje nam vooral mijn opa me vroeger het veld in om weidevogelnesten te beschermen. De uren struinen over akkers of op de Boschplaat op Terschelling kan ik me nog goed herinneren. De verwondering van je eerste ijsvogel of het overflappen van een zeearend dat vergeet je niet snel weer. Hoewel ik de eerste jaren vooral naar vogels heb gekeken, heb ik tegenwoordig een camera bij me en steek ik de meeste tijd in het zoeken naar (sporen van) zoogdieren.

Als je ook nog mooie ervaringen hebt zoals het vinden van een rode wouwennest of het zien van de wolven op de veluwe dan groeit een hobby al snel uit tot gezonde verslaving. Buiten is beter!

Excursies van Klaas Jan Arkema

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw

Moerasvogels in de Weerribben

  • 15:00 - 17:00
  • € 39,50

Tijdens een heerlijke wandeling op zoek naar soorten als Klein Waterhoen, Zwarte Stern, Purperreiger en Roerdomp