Najaarsweekend Vlieland

Vlieland
Vuurgoudhaan
Bladkoning
Pijlstaart
Tapuit

Najaarsweekend Vlieland

Waddeneiland Vlieland is in het najaar een super plek om vogels te kijken. Het eiland heeft een lange kuststrook van oost naar west waar de vogels vanuit Scandinavië op aankomen. Zeker met regenachtig of winderig weer onderbreken de trekvogels hun toch om op Vlieland bij te komen en voedsel te zoeken. Tussen deze hoge aantallen vogels worden ook met regelmatig zeldzame soorten ontdekt!

Op vrijdagochtend nemen we om 09:00 de boot vanuit Harlingen. Vanaf de boot zien we al soorten als Eider, Rotgans en steltlopers, terwijl we op de zandplaat de Richel Zeehonden zien liggen.
Bij aankomst op het eiland stappen we op onze (elektrische) fiets waarmee we het 10 kilometer lange fietspad over het eiland kunnen verkennen. 

Net nadat we het dorp uitfietsen zien we bij het Westerse Veld al Rotganzen, Wulpen en meeuwen die hier schuilen voor het hoge water. In de verschillende bossen op het eiland zoeken we naar 'flocks' vogels van onder andere Goudhaan, Staartmees, Zwarte Mees en Tjiftjaf waartussen we op zoek gaan naar Vuurgoudhaan, Bladkoning of misschien zelfs een Kleine Vliegenvanger! In de Kroonspolders zien we zoetwatervogels als Pijlstaart, Lepelaar, Zwarte Ruiter en misschien een jagende Bruine Kiekendief. Ook speuren we de Noordzee af op zoek naar Jan-van-Gent, Zeekoet, Kleine Jager en Drieteenmeeuw. Het wordt een soortenrijk weekend met goede kans op bijzondere vogelsoorten!

We verblijven dit weekend in het Posthuys, nabij de prachtige Kroonspolders. Voor de fanatiekelingen gaan we voor het ontbijt al vogels kijken bij deze Kroonspolders. 
De prijs is per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Lunch en diner zijn niet inbegrepen in de prijs maar kunnen wel gezamelijk worden gedaan. De bootovertocht en fiets op het eiland zijn wel inbegrepen.

Heb je vragen over het weekend? Mail ons op: info@dagjeindenatuur.nl

DatumStarttijdEindtijd
t/m 09:00Volgeboekt