Nachtzwaluwexcursie Noord-Veluwe

Nachtzwaluwexcursie Noord-Veluwe

Vanavond gaan we op zoek naar één van de meest geheimzinnige en mythische vogels die ons land rijk is. In de laatste uurtjes van de dag, ook wel de gouden uurtjes genoemd, gaan we op zoek naar de Nachtzwaluw. Deze waanzinnige soort laat zich pas horen als het gaat schemeren en de zang van het mannetje is één van de meest bizarre en tegelijkertijd haast hypnotiserende vogelgeluiden van Nederland.

Tijdens een ontspannen avondwandeling over de heide maken we verder ook kans op soorten als Boomvalk, Roodborsttapuit, Koekoek, Geelgors, Boompieper en Wespendief. Nu de zon wat lager staat en de temperatuur een beetje is afgenomen neemt ook de vogelactiviteit weer toe. Op rustige, windstille avonden zullen de Nachtzwaluwen zich laten horen om hun territoria af te bakenen. Naast het waanzinnige geluid en het vleugelklappen van deze soort maken we ook goede kans om de soort aan de rand van het bos te zien vliegen!

We begeven ons tijdens de excursie aan de rand van de Veluwe. Dit is ook een goede plek voor het zien van wild zoals Wild Zwijn, Ree en Edelhert. We houden dus zeker onze ogen open om ook deze mooie dieren te zien!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd18:45
Eindtijd22:45
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Veluwe

Uw gids

Wolbert Hermus
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied