Mossen & korstmossen Rozendaal

Mossen kunnen de meest fraaie kleuren en vormen hebben. Vooral de bebladerde levermossen kunnen indrukwekkend zijn. Tijdens deze excursie kan ieder met oog voor detail genieten van een groot aantal bijzondere en vaak zeldzame soorten op de begraafplaats Rozendaal. Deze begraafplaats is al al twee eeuwen in gebruik en is een echte hotspot voor mossen & korstmossen. Gelegen naast de Veluwe en Kasteel en Park Rozendael kan je tijdens deze excursie een grote verscheidenheid aan soorten en natuurschoon verwachten. Veel van de soorten zijn bijna nergens anders in Nederland gevonden. Deze excursie is erg geschikt voor macrofotografen. Afhankelijk van de tijd kan er ook nog op het naastgelegen landgoed gekeken worden.

Soorten waar we vandaag naar op zoek gaan zijn onder andere Groot Gaffeltandmos, Groot Klokhoedje, Kammos, Noors Mos, Kleine Viltmuts, Viltig Kronkelbladmos, Bosveenmos, Echt Vleugelmos, Rode Heikorst, Schaduwknoopjeskorst, Heidezomerkorst, Bosschoffelmos, Tenger Vetkelkje, Nerflevermos, Dwergmos en Geschulpte Poederkorst.

Een lijstje van alle soorten wordt na de excursie gedeeld met alle participanten en de NDFF. De nadruk tijdens deze excursie wordt gelegd op de vele bijzondere soorten, het fotograferen daarvan en de ecologie van deze soorten. De veldgids korstmossen en/of basisgids Mossen (Van Dort et al.) is een goede gids om mee te nemen.

DatumStarttijdEindtijd