Mossen & korstmossen Apeldoorn

Mossen kunnen de meest fraaie kleuren en vormen hebben. Vooral de bebladerde levermossen kunnen indrukwekkend zijn. Tijdens deze excursie kan ieder met oog voor detail genieten van een groot aantal bijzondere en vaak zeldzame soorten op de begraafplaats Soerenseweg in Apeldoorn. Deze begraafplaats is ruim een eeuw oud en is een rijksmonument. Het is echt toevluchtsoord voor veel soorten geworden en geldt als een hotspot voor bijzonder mooie mossen. Veel van de soorten zijn bijna nergens anders in Nederland gevonden. Deze excursie is erg geschikt voor macrofotografen.

We gaan tijdens deze excursie op zoek naar soorten als Slank Staartjesmos, Groot Klokhoedje, Kleine Viltmuts, Viltig Kronkelbladmos, Gerimpeld Kronkelbladmos, Duintrapmos, Alpentrapmos, Echt Vleugelmos, Slijmige Kleikorst, geschubd dambordje, Greppelblaadje, Boommuggenstrontjesmos, Glanzend Tandmos, Alpentrapmos, Heidefranjemos en Gedrongen Schoffelmos,

Een lijstje van alle soorten wordt na de excursie gedeeld met alle participanten en de NDFF. De nadruk tijdens deze excursie wordt gelegd op de vele bijzondere soorten, het fotograferen daarvan en de ecologie van deze soorten. De veldgids korstmossen en/of basisgids Mossen (Van Dort et al.) is een goede gids om mee te nemen.

DatumStarttijdEindtijd