Landgoed Scherpenzeel

Tijdens deze excursie maken we een wandeling door de gevarieerde bossen en heideterreinen van Landgoed Scherpenzeel. De vennen in het gebied bieden voedsel en rust voor vogels zoals Dodaars, Kuifeend, Witgat en IJsvogel. De afwisseling in het landschap brengt niet alleen een leuke hoeveelheid aan soorten, maar geeft ook een indruk hoe de Gelderse Vallei er zo’n 300 jaar geleden uitzag. Uw gids kan u alles vertellen over de plaatselijke natuur en de geschiedenis van het Landgoed.

In het voorjaar en zomer maken we onder andere kans op Koekoek en Kleine plevier. In het najaar en winter gaan we op zoek naar Vuurgoudhaan, Kruisbek en Goudvink. Verder zijn Raaf, Grote- en Kleine Bonte Specht, Havik en Kuifmees vaste bewoners van het Landgoed. In de ochtenduren laten ook Reeën zich met regelmaat mooi zien. Met wat geluk kunnen we deze soorten ook goed bekijken!

Een gevarieerde excursie waarin we een wandeling van ongeveer 4,5 tot 5,5 kilometer maken. We wandelen vooral door het bos, dus het meenemen van een telescoop is niet persé nodig.

DatumStarttijdEindtijd
07:3010:30Reserveer direct
08:0011:00Reserveer direct
07:3010:30Reserveer direct