Kinderexcursie Veluwe

Kinderexcursie Veluwe

Het Nationaal Park Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland. Het werd in 1930 opgericht en is eigendom van Natuurmonumenten. De Veluwe bestaat voor het grootste gedeelte uit heide, gevarieerd bos en enkele zandverstuivingen. Het bekende uitzichtpunt de Posbank ligt in het midden van het gebied, terwijl in het zuiden van het gebied meerdere prachtige landgoederen liggen.

Begin maart zijn de eerste tekenen van het voorjaar weer zichtbaar. In maart begint het nieuwe broedseizoen voor de vogels en zingen ze hun mooie lied. In het voorjaar zie en hoor je veel verschillende soorten vogels op de Veluwe. De vogels die we kunnen tegenkomen zijn onder andere de Roodborst, Koolmees, Pimpelmees en Merel. Maar we hebben ook kans om bijzondere vogels te horen en te zien zoals de Boomleeuwerik, Raaf, Appelvink en Vuurgoudhaan.

We zullen een mooie wandeling maken op de Veluwe. Met behulp van een kinderverrekijker gaan we op zoek naar de verschillende vogels en proberen we alle vogels van de zoekkaart te vinden.

Naast het vogels zoeken, luisteren en kijken zullen we tijdens de vogelexcursie een vogel-spel doen om spelenderwijs te leren welke vogels er in Nederland zijn en over de verschillen tussen de vogels. Aan het einde van de vogelexcursie zal er een kort verhaal worden verteld over een bijzondere vogel.

Het blijft altijd een verrassing welke vogels we zullen tegenkomen!
Ga je mee op pad op zoek naar de mooiste vogels?

DatumStarttijdEindtijd