Kinderexcursie Den Treek

Tijdens deze kinderexcursie gaan we de omgeving verkennen op Landgoed Den Treek! Dit is een heel mooi natuurgebied waar je veel verschillende soorten vogels kan zien. Omdat het bos afgewisseld wordt met heide heb je kans op leuke soorten zoals Klapekster, Roodborsttapuit en ook goed zicht op overvliegende (roof)vogels zoals de Buizerd. In het bos kunnen we onder andere de Grote Bonte Specht, Goudhaantjes, Raaf en zelfs Ransuilen zien! Ook heb je grote kans op Staartmezen, Kuifmezen en heel wat vinkachtigen. Kortom, genoeg te zien en te beleven in Den Treek!

We gaan op pad met een kinderverrekijker en vogelzoekkaart, om zo alle vogels in het gebied te leren kennen. Tijdens de excursie leer je meer over de verschillende vogels, hoe je het beste kunt zoeken en waaraan je ze kunt herkennen. Ook kun je de vogels met behulp van de telescoop van heel dichtbij bekijken!

Van te voren weet je nooit wat je gaat zien, dat maakt het vogels kijken juist zo spannend! Ga je mee de natuur in op zoek naar vogels?

Deze excursie is geschikt voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. Ouders zijn ook van harte welkom om mee te gaan. Graag bij de inschrijving vermelden hoeveel kinderen er meegaan. Dan kunnen wij daar rekening mee houden v.w.b. het aantal kinderverrekijkers en zoekkaarten.

DatumStarttijdEindtijd