Jufferswaard en Arnhemse stuwwal

Jufferswaard en Arnhemse stuwwal

We gaan de uiterwaarden van de Nederrijn ontdekken! In de Jufferswaard bij Renkum mondt de Heelsumse beek uit in de Rijn, wat een gevarieerd gebied oplevert met diverse plassen en stroompjes. Op deze plassen dobberen vaak veel verschillende soorten eenden als Bergeend, Wintertaling en wellicht zelfs een Casarca! Ook kunnen er zich in de vele meidoornstruiken allerlei kleine vogels zich ophouden, zoals het Goudhaantje, de Staartmees of wellicht wel een Beflijster! In de begroeide oevers en aan de Rijn zijn er wellicht ook nog een Cetti's zanger, IJsvogel en Rietgors te vinden.

Na de uiterwaarden te hebben ontdekt zullen we naar de aangrenzende Noordberg lopen. Dit ligt op het uiteinde van een stuwwal, en bevat wat ouder bos. Hierdoor zitten er ook leuke soorten als Kuifmees, Goudvink of Kleine Bonte Specht. Terwijl in de Jufferswaard de nadruk wat meer op vogels ligt, zullen we hier wat meer gaan letten op alle andere organismes die we tegen komen! Zo zijn er waarschijnlijk veel soort zwammen te vinden in alle soorten en maten. Ook is er hier een prachtig uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden met de vele oude steenovens.

Aan het einde van de excursie zullen we ook een kijkje gaan nemen bij de beverburcht, met een beetje geluk krijgen we deze zelfs te zien!

Ondanks de nadruk op vogels en paddenstoelen zal er ook zeker gelet worden op alle andere leuke dingen die we tegen zullen komen!

DatumStarttijdEindtijd