Hulkesteinse Bos

Hulkesteinse Bos

Het Hulkesteinse bos is een prachtig natuurlijk bos, gelegen in het vroegere stroomgebied van de rivier de Eem, dat doorsnede wordt door een meanderende beek. De rijke begroeiing en de diversiteit aan planten en insecten maakt dit gebied zeer interessant voor vogels. In april kunnen we een enorme piek aan zangactiviteit verwachten van soorten zoals Kleine Bonte Specht, Appelvink, Grasmus, Braamsluiper, Nachtegaal, Blauwborst en Goudvink. In de kreek broeden onder andere soorten zoals Dodaars, Cetti's Zanger en IJsvogel. 

In mei arriveren ook bijzondere soorten als Wielewaal en Zomertortel in het gebied! Daarnaast maken we dan kan op zang van Bosrietzanger, Spotvogel en Grauwe Vliegenvanger. Ook voor verschillende prachtige libellensoorten is het Hulkesteinse Bos inmiddels een aantrekkelijk gebied geworden.

Deze excursie is perfect voor beginnende vogelaars die graag de vogelzang willen leren. We staan stil bij de verschillende zangvogels en proberen met behulp van ezelsbruggetjes de vogelzang te herkennen. Het voorjaar is een erg spannende tijd, je weet nooit wat je tegenkomt. Wie weet lopen we wel tegen een Draaihals of iets anders moois aan. Ga je mee?

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd19:00
Eindtijd22:00
Prijs€ 29,50
Plaatsen vrij8

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Hulkesteinse Bos

Uw gids

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied