Heide Den Treek

Heide Den Treek

Landgoed Den Treek is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland. Zowel mountainbikers, paardrijders en wandelaars gebruiken het gebied. Een druk gebied, tenzij je lekker vroeg gaat en weet waar de rustige plekken zijn! Het is in de ochtend de perfecte plek voor het zien van leuke vogelsoorten en andere dieren.

Vanwege de diversiteit aan grond en vegetatietypen, waarborgt het landgoed een rijkdom aan soorten. Bij het heidegebied tref je meerdere zandgrondsoorten aan, zoals Zandhagedis (alleen in het voorjaar en de zomer) en Kruisbek. Maar ook natuurlijk soorten zoals Roodborsttapuit, Goudhaan, Goudvink, Glanskop en zoeken we in de winter naar vogels zoals Sijs en Klapekster.

In de lente en zomer zijn de zangvogels weer volop aanwezig en kunnen we genieten van de Boomleeuwerik, Fitis, en de Fluiter.

Vogeltrektelpost het Hazewater bevindt zich op het heidegebied naast het Vogelwater en hier worden regelmatig interessante vogelsoorten op doortrek gemeld. Zeker op het gebied van roofvogels kan je nog weleens een leuke waarneming treffen!

Het landgoed bestaat ook voor een groot gedeelte uit bos. Hier kom je snel 'flockjes' mezen tegen en is kans op meerdere spechtensoorten waaronder de Zwarte Specht.

Tijdens deze excursie leren we van de vogelsoorten hoe je ze herkent op uiterlijk, maar ook door de vlucht en het geluid. Uiteraard is er ook ruimte om andere interessante flora en fauna te bewonderen.

De wandeling is circa 6 km, maar is te verkorten of te verlengen naar wens.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd06:00
Eindtijd10:00
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Heide Den Treek

Uw gids

Marlies Hoefkens
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied