Fotografiecursus in de Pannenhoef

In West-Brabant ligt een uniek natuurgebied van ruim 700 hectare. De Pannenhoef is een biodivers natuurgebied met naaldbos, loofbos, heide, vennen, lanen, beken en bloemrijke graslanden. Ook is er veel aandacht voor ecologische verbindingszones in de omgeving, en dat merk je aan de soortenrijkdom. Vele diersoorten weten het gebied te vinden, ieder seizoen weer.

Omdat we vroeg op pad gaan kunnen we op het eerste open stuk soms nog Reeën zien. In het voorjaar en de zomer is het bos prachtig groen en zie je de eerste pas uitgevlogen vogels soms nieuwsgierig naar je kijken. Tijdens zonsopgang hangt er geregeld nog wat mist over de vennen, wat natuurlijk prachtig is voor landschapsfoto's. Tijdens de excursie geef ik advies over hoe je op de mooiste (en vaak kortste) momenten het optimale beeld met je camera kunt maken. 
Het fotograferen van bewegende dieren bij slechte lichtomstandigheden kan soms ook een grote uitdaging zijn, maar met wat tips en oefening kun je toch vaak wel mooie foto's krijgen of juist je beeld wat creatiever maken. In de zomer staat de Dopheide in bloei en vliegen de Heideblauwtjes en natuurlijk vele andere mooie vlinders. Op warme dagen zien we soms ook Levendbarende Hagedissen op de heide.

Tijdens de fotowandeling gaat het niet om het zien van zoveel mogelijk soorten, maar bezoeken we een aantal plekjes waar ik zelf graag fotografeer en nemen we vooral de tijd om iets naar wens vast te leggen met de camera. Met medefotografen op pad gaan zorgt gegarandeerd voor fijne gesprekken en uitwisseling van kennis en ervaringen.

DatumStarttijdEindtijd
06:3010:30Reserveer direct
06:3010:30Reserveer direct