Fotografie- en paddenstoelencursus Landgoed Duno

Fotografie en paddenstoelen op Landgoed Duno

Aan het einde van de herfst, hebben veel bomen hun blaadjes al laten vallen. Zo ook op landgoed Duno, een prachtig oud beukenbos gelegen op de Anrhemse stuwwal. Wat deze plek zo bijzonder maakt, zijn de vele heuvels en dalen waarop dit bos gelegen is. Hoe komt het dat er een stuwwal ligt? En wat is een stuwwal eigenlijk? Hier zullen we aandacht aan besteden terwijl we genieten van het landschap.

Daarnaast groeien er op deze locatie unieke planten en zijn er in zo'n dit bos talloze interessante schimmels te vinden. Zichtbaar in hun vruchtlichamen als paddenstoelen. Die zijn er in veel soorten en maten. Vaak zie je dat naarmate de herfst vordert, er een overgang is tussen de welbekende hoeden met stelen naar meer gekke vormen en meer korstvormige zwammen, zoals het elfenbankje, judasoor en het waaiertje. We gaan ontdekken hoeveel soorten paddenstoelen er te vinden zijn op deze stuwwal!

We gaan ook aandacht besteden aan hoe deze zwammen te fotograferen. Hoe maak je een mooie compositie, hoe ga je om met weinig licht, of juist met veel licht? Wat houden de termen diafragma, sluitertijd, ISO en witbalans in, en hoe kun je ze optimaal combineren om de mooiste foto's te maken?

Om het af te maken, zitten er ook veel soorten bosvogels op het landgoed. Met een beetje geluk kunnen we meerdere soorten spechten horen zoals de Zwarte
Specht, Kleine en Middelste Bonte Specht. Ook zullen er vast veel Boomklevers, Boomkruipers en Gaaien te vinden zijn! Met een beetje geluk horen we aan het eind van de excursie, in de schemering ook nog een Bosuil! Stel je voor!

DatumStarttijdEindtijd