Fochteloërveen in het najaar

Kraanvogels
Klapekster
Geelgors
Raaf

Fochteloërveen in het najaar

Het is eindelijk weer eens een natte zomer geweest dit jaar. Voor de mens jammer maar voor de natuur geweldig. In het Fochteloërveen zijn weer jonge Kraanvogels uitgevlogen dit jaar! Dankzij het uitgestrekte hoogveen is dit dé plek in Nederland waar de Kraanvogel zijn come-back heeft gemaakt. Sinds 2001 broeden ze weer jaarlijks in het Fochteloërveen.

In deze tijd van het jaar komen Kraanvogels graag bij elkaar. Ze foerageren in groepen met elkaar om steun te zoeken bij soortgenoten in de nacht en zoeken overdag nog een laatste hapje om op te vetten, om vervolgens hun grote tocht naar het zuiden te gaan maken. Als we geluk hebben, zien we een mooi groepje Kraanvogels op weg naar warmere oorden.

Verder hebben we tijdens deze excursie ook ruimte om te genieten van Geelgorzen, Toendrarietganzen die op doortrek zijn en wie weet een Klapekster! Raven hebben hier afgelopen jaar ook gebroed en in het najaar kan er altijd een verrassing opduiker. Er is genoeg te zien in dit prachtige natuurgebied!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd07:30
Eindtijd11:30
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Fochteloërveen

Uw gids

Anouk van Holst
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied