Anouk van Holst

Ik ben Anouk. Leuk dat je met mij mee wilt - de natuur in! 

Net als vele collega’s hier, heb ik al vanaf kinds af aan iets met vogels. Bij mijn grootouders op de boerderij hadden ze een grote voederplank. Samen met opa keken we wat er langskwam. Gelukkiger kon je mij niet maken. Toen ik wat ouder werd kreeg ik mijn eerste boekje. Het was een ANWB algemene natuurgids, waar ik het vogeldeel tot op paginanummering uit mijn hoofd kende! 

Vanaf die tijd heb ik me steeds meer weten te interesseren in vogels. Zo heb ik een eigen pleumarium (veren verzameling), doe ik soms een telproject mee.

Ik ben ook in Georgië geweest voor het grote project BRC: roofvogeltelling, waarbij roofvogels in onvoorstelbare aantallen voorbij vliegen en je trakteren op prachtige vliegkunsten. Het is een zeer bekende plek onder vogelaars.

 Anders dan mijn andere collega's, heb ik niet van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik ben fysiotherapeut van beroep. Een fantastische combinatie waarbij ik mensen met lichamelijke klachten kan helpen en in mijn vrije tijd bezig kan zijn met de natuur. Ik hoop met deze excursie een bijdrage te leveren aan natuureducatie voor iedereen. 

Drenthe is mijn speelterrein. In de afwisseling van landschappen is elk seizoen iets te beleven. Geweldig groene bossen, kleurrijke heidegebieden en eindeloze vergezichten op veengronden. Ik vind het allemaal heerlijk. En er zijn dus ook veel verschillende vogels te vinden. Ik kan je helpen deze op te sporen of geluiden herkennen. Ga je mee op zoek?

Excursies van Anouk van Holst

Helaas

Geen excursies gevonden met deze criteria

Begin opnieuw

Voorjaar in het Fochteloërveen

 • 07:00 - 11:00
 • € 39,50

Voorjaar in het Fochteloërveen met Kraanvogel en Zeearend

Dwingelderveld

 • 07:00 - 11:00
 • € 39,50

Geoorde Fuut, Tapuit en Grauwe Klauwier op het Dwingelderveld

Voorjaar in het Fochteloërveen

 • 07:00 - 11:00
 • € 39,50

Voorjaar in het Fochteloërveen met Kraanvogel en Zeearend

Zuidlaardermeer

 • 06:30 - 10:30
 • € 39,50

Op zoek naar Witwangstern, Kleinst Waterhoen en Zeearend in het Zuidlaardermeer

Zuidlaardermeer

 • 06:00 - 10:00
 • € 39,50

Op zoek naar Witwangstern, Kleinst Waterhoen en Zeearend in het Zuidlaardermeer

Zuidlaardermeer

 • 06:00 - 10:00
 • € 39,50

Op zoek naar Witwangstern, Kleinst Waterhoen en Zeearend in het Zuidlaardermeer

Zuidlaardermeer

 • 18:30 - 21:30
 • € 29,50

Op zoek naar Witwangstern, Kleinst Waterhoen en Zeearend in het Zuidlaardermeer

Voorjaar in het Fochteloërveen

 • 07:00 - 11:00
 • € 39,50

Voorjaar in het Fochteloërveen met Kraanvogel en Zeearend

Zuidlaardermeer

 • 07:30 - 09:30
 • € 25,00

Op zoek naar Witwangstern, Kleinst Waterhoen en Zeearend in het Zuidlaardermeer

Voorjaar in het Fochteloërveen

 • 07:00 - 11:00
 • € 39,50

Voorjaar in het Fochteloërveen met Kraanvogel en Zeearend

Dwingelderveld

 • 07:00 - 11:00
 • € 39,50

Geoorde Fuut, Tapuit en Grauwe Klauwier op het Dwingelderveld

Zuidlaardermeer

 • 07:30 - 09:30
 • € 25,00

Op zoek naar Witwangstern, Kleinst Waterhoen en Zeearend in het Zuidlaardermeer