Fochteloërveen

Kraanvogels
Sprinkhaanzanger
Raaf
Bruine Kiekendief
Grauwe Klauwier

Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een bekende plek voor vogelaars. Ook wel berucht, want met zo'n uitgestrekt landschap moet je veel geluk hebben om te kunnen zien waar je voor komt. Tenzij je weet waar je moet zoeken! 

Dit Natura-2000 gebied is één van de laatste hoogveengebieden van Europa. Dit betekent ook dat er unieke vogelsoorten broeden die elders in Nederland niet te vinden zijn. De meest bekende daarvan is de Kraanvogel die juist dit gebied heeft verkozen om de terugkomst als broedvogel in Nederland in te luiden. Naast Kraanvogel maken we ook een kans op andere zeldzame broedvogels zoals PaapjeGrauwe Klauwier, RaafDraaihals en Wielewaal. Naast deze bijzonderheden hebben we uiteraard ook oog voor alle andere vogels die we tegenkomen. 

Eveneens een kanshebber die we tegen kunnen komen is de Slangenarend! Deze soort wordt jaarlijks in het gebied waargenomen. En niet voor niets, want tijdens de excursie maken we ook kans op alledrie de soorten slangen die Nederland rijk is. Ringslang, Adder en Gladde Slang.

Een mooie ochtend in een prachtig en uniek natuurgebied!

Datum
Starttijd07:00
Eindtijd11:00
Prijs€ 39,50
InbegrepenErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Fochteloërveen

Uw gids

Nick Agterberg
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied