Edelhertenbronst en vogels

Edelhertenbronst en vogels

Vanaf half september is het bronsttijd voor Edelherten. In de deze periode proberen mannetjes harems te vormen door luid te burlen (het uitstoten van lage geluiden die ver dragen), en hun krachten te meten met rivalen. Als rivalen zich aan elkaar meten kan er een gevecht losbarsten. Tijdens een gevecht proberen de herten elkaar met hun gewei weg te drukken. Hierbij kunnen soms verwondingen en afgebroken geweien voorkomen. De winnaar, ook wel plaatshert genoemd, dekt de hindes.

We hebben goede kans om dit magische schouwspel waar te nemen. We zijn rond de schemering in het gebied, wanneer de herten het meest fanatiek bronsten. Daarnaast maken we hier ook kans op vogelsoorten als Zeearend, Baardman, Matkop, Bruine Kiekendief en Havik. 

Ook is het, doordat er een aantal mooie kijkhutten en uitzichtpunten in de Oostvaardersplassen zijn, goed mogelijk om soorten als Ree, Vos en Konikpaard tegen te komen. Tijdens deze excursie zullen we dus uiteraard aandacht besteden aan de Edelhertenbronst maar we zullen onze ogen zeker open houden voor andere soortgroepen.Onze gids Corné is een bevlogen en prijswinnend fotograaf en geeft je graag tips en trics over de instellingen van je camera en het gebruik van licht of het kiezen van een goede compositie!


Datum
Starttijd07:45
Eindtijd11:45
Prijs€ 44,50
InbegrepenErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij5

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Oostvaardersplassen

Uw gids

Corné Koopmans
Bekijk meer excursies

Boek deze excursie

Prijs
Prijs: € 44,50
Vul hier je vouchercode in
Betaalmethode