Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park en het is dan ook een Natura2000 gebied.

Tijdens deze wandeling van ongeveer 8 kilometer lopen we door bos, en over heide en veen. Het open landschap van het Drents-Friese Wold is indrukwekkend en brengt ook veel mooie kansen met zich mee. zo kunnen we bijvoorbeeld meerdere reptielensoorten zien als Hazelworm, Levendbarende Hagedis en Ringslang. Maar ook kunnen we verwend worden met prachtsoorten zoals Kraanvogel en Zwarte Specht. De te verwachten soorten zijn typische heide- en bossoorten zoals Boom- en Veldleeuwerik, Roodborsttapuit, Kuifmees, Goudhaan. Heel misschien laat de Wolf zich wel zien!

Door zijn ligging, unieke samenstelling van biotopen en uitgestrektheid biedt het Drents-Friese Wold ook ruimte aan soorten als Raaf en Wespendief. Zeker omdat we al wat verder in het voorjaar zitten maken we daarnaast ook kans op waanzinnige soorten als Grauwe Klauwier, Fluiter en Zomertortel.

Het is een gemakkelijke maar wel stevige wandeling. Neem dus voor de excursie voldoende eten en drinken mee en trek goede wandelschoenen aan.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd06:00
Eindtijd10:00
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Drents-Friese Wold

Uw gids

Marlon de Haan
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied