De Polders van Doel

De Polders van Doel

Op deze excursie neem ik jullie mee naar de Doelpolder en Prosperpolder, een waar vogelparadijs! Doel situeert zich op een boogscheut van de Antwerpse Haven aan de linkeroever van de Schelde. Ten tijde van de ontwikkeling van de haven vormden de uitgestrekte braakliggende terreinen een belangrijke natuurwaarde in de streek. Nu zijn veel van deze terreinen omgevormd tot industrie, en gelden de Doelpolder en Prosperpolder als natuurcompensatiegebied opdat flora en fauna in deze beschermde gebieden hun toevlucht kunnen zoeken.

De Doelpolder is ingericht voor water- en weidevogels en bestaat uit natuurlijke weides dooraderd met sloten en afgewisseld met grote plassen en eilandjes. In de winter barst het er van het leven met duizenden Kolganzen en Brandganzen, honderden Smienten, Pijlstaarten, Wintertalingen, Wulpen, Goudplevieren en nog véél meer. De Prosperpolder is in het bijzonder interessant door de recente inrichting als getijdengebied waardoor het een erg dynamisch en waardevol gebied is voor vele vogelsoorten waaronder steltlopers. Tijdens de wintermaanden komen hier soms honderden Bonte Strandlopers overwinteren en vind je er vaak ook soorten als Bontbekplevier, Kemphaan, Zwarte Ruiter, Witgat en Kluut.

We wandelen ook langs het Paardenschor, een slikken- en schorrengebied aan de Scheldeoever waar vele vogels uit de polders bij laag water komen foerageren, een prachtig zicht! De schorren worden geflankeerd door rietkragen waar Bruine Kiekendieven boven komen jagen en Baardmannetjes hun rinkelende roepjes laten horen. Misschien scheert er zelfs een Blauwe Kiekendief langs! Tijdens deze excursie genieten we van prachtige vergezichten met op de achtergrond de imposante havenindustrie, en dompelen we onszelf via trage wegen en dijken onder in het gebied en alle vogelleven dat het te bieden heeft!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd08:00
Eindtijd12:00
Prijs€ 39,50
InclusiefErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Polders van Doel

Uw gids

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied