Elias Tibax

Hoi! Ik ben Elias, opgegroeid in een gezin met een groot hart voor de natuur te Zandhoven, een landelijk dorp op de grens van de Antwerpse Kempen. Het vogels kijken werd me door mijn vader en oudste broer, beide fervente vogelkijkers, reeds met de paplepel ingegeven. Mijn moeder is natuurgids en leidt mensen met een mentale beperking ook zelf op tot natuurgids. Je kan dus wel stellen dat ik niet veel beter terecht had kunnen komen! 

Als eerste woordje stamelde ik “kiekendief” op vakantie met het gezin op Texel, mijn eerste verrekijkertje kreeg ik voor mijn tweede verjaardag, en al gauw leerde ik vogels en hun geluiden spelenderwijs kennen door cd’s met vogelgeluiden die we vaak afspeelden waarop ik eindeloos raadde om welke soorten het ging. Het stond als het ware in de sterren geschreven: de passie voor vogels en de natuur in het algemeen zou me niet meer loslaten!
Met de leeftijd groeide mijn interesse in de natuur alleen maar, en naast vogels begon ik ook te kijken naar dag- en nachtvlinders, planten, zoogdieren en dus zo’n beetje alles wat mijn pad kruiste. Als studie was biologie al snel een logische stap, maar recent besloot ik te schakelen naar milieubeheer, een meer praktisch geörienteerde richting waarbij ik meer tijd in ’t veld kan gaan doorbrengen. 

Naast mijn studies werk ik als student voor het Meetnet Agrarische Soorten dat uitgaat van het INBO, en voer ik allerlei tellingen uit op vrijwillige basis voor Natuurpunt. Op die manier probeer ik mijn steentje bij te dragen aan natuurbehoud in eigen land. Daarnaast ben ik medebestuurder bij Art4conservation, de vzw van mijn oudste broer Detlef, waarmee hij geld inzamelt voor goede doelen door de verkoop van zijn kunstwerken. 

Wat ik het liefst doe naast kennis verwerven, is mijn passie delen met anderen, dus ga zeker eens mee op stap!