De Bourgoyen

De Bourgoyen

Op een boogscheut van de Gentse stadskern ligt het natuurgebied De Bourgoyen, even bruisend als de stad maar dan voornamelijk wat vogelleven betreft! Je wandelt er langs uitgestrekte weilanden en moerassen, met restanten van de historisch voor de streek kenmerkende dotterbloemhooilanden, doorheen gemengde loofbossen met aan weerszijden van het gebied ook een kijkhut van waaruit je rustig de vogels en hun gedrag kunt observeren.

Dankzij het gevarieerde karakter van het gebied kan je hier een breed gamma aan vogelsoorten verwachten. Je vindt er allerlei watervogels en kan bijvoorbeeld goed oefenen op de meeste eendensoorten die bij ons te vinden zijn, we maken kans op Grote Zilverreiger en misschien wel Lepelaars die hier op krachten komen voor de tocht richting het zuiden. Hetzelfde geldt voor verschillende soorten steltlopers die hier tijdens de trek hun toevlucht zoeken. Zo kan je hier Kemphaan, Groenpootruiter, Witgat en misschien zelfs Bontbekplevier verwachten! Af en toe brengen de Slechtvalken uit de stad een bezoekje in het gebied om te kijken of er niets lekkers te rapen valt. In de rietkanten houden Cetti’s Zangers zich op, en wie weet treffen we wel een Paapje ergens op een weidepaaltje. En zo midden in het trekseizoen kan er natuurlijk altijd letterlijk en figuurlijk een verrassing uit de lucht komen vallen!

Laat je verrassen door wat dit prachtige stukje stadsnatuur te bieden heeft en verwacht je aan een fijn soortenlijstje om terug huiswaarts mee te keren!

Datum
Starttijd07:30
Eindtijd10:30
Prijs€ 29,50

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Gent

Uw gids

Joachim Pintens
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied