Joachim Pintens

Hoi! Ik ben Joachim, 25 jaar oud en geboren en getogen in Hoboken, Antwerpen. Als jonge knaap werd ik al snel bewust gemaakt van de schoonheid van de natuur en na mijn auto- en dinofase rolde ik op mijn 6 jaar plots in het vogels kijken. Dat mijn vader ergens een buizerd gezien had in de buurt vond ik namelijk ontzettend gaaf, en sindsdien nam hij me iedere zondag mee op pad om op zoek te gaan naar vogels. En dat zonder zelf echt een vogelkijker te zijn! 

Het virus had me al gauw goed te pakken en de zaterdagse kunstacademie liet ik niet veel later vallen om beide weekenddagen op telpost Hobokense Polder te kunnen gaan staan. Daar heb ik enorm veel bijgeleerd over vogels en hun geluiden, en leerde ik de lokale vogelwerkgroep beter kennen waarmee ik regelmatig mee op excursie ging. Tussendoor was ik ook vaak bezig met het zoeken en determineren van insecten en verscheidene andere soortgroepen. Sinds 2010 ben ik ook een fervente nachtvlinderaar en ga ik graag doorheen het land op zoek naar bijzondere soorten. Ook wat vogels betreft heb ik een zwak voor zeldzaamheden en heb ik al heel wat uithoeken van het land doorkruist op zoek naar dwaalgasten, om ze zelf te ontdekken of om te gaan kijken naar vogels die anderen gevonden hadden. De laatste jaren bijna uitsluitend door te carpoolen of met behulp van openbaar vervoer, te weten. Maar genieten van gewone soorten en hun gedrag observeren, dat is waar vogels kijken voor mij écht om draait. 

De laatste jaren ben ik ook verschillende natuurreizen gaan maken doorheen Europa, en heb ik het geluk gehad al enkele mooie reizen gegidst te mogen hebben voor STARLING Reizen. Al snel merkte ik dat ik naast natuurstudie en alles wat daarbij komt kijken, ook een grote passie heb voor het begeleiden van een groep en het delen van mijn visie en kennis. Waar ik je ook mee naartoe neem, doe ik er alles aan om een mooie balans te vinden tussen het zoeken van je favoriete soorten en te genieten van wat de omgeving verder te bieden heeft. Tot in het veld!