Dagvlinders nabij Arnhem

Dagvlinders nabij Arnhem

Midden op de Veluwe ligt het Veteranen landgoed. Het landgoed is omringd door de Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Dit maakt het gebied interessant voor allerlei verschillende diersoorten. Door de vele bloeiende planten op het landgoed is het erg aantrekkelijk voor insecten, met name dagvlinders. Met deze excursie hebben we kans op een aantal bijzondere voorjaarssoorten zoals het Oranjetipje, Landkaartje, Bruine Vuurvlinder en de zeldzame Aardbeivlinder. Ook zullen we veel algemenere mooie soorten tegenkomen zoals bijvoorbeeld de Dagpauwoog, Citroenvlinder, Boomblauwtje, Kleine Parelmoervlinder en Icarusblauwtje. Met veel geluk maken we ook nog kans op de sierlijke Koninginnepage! Kortom een waar vlinderparadijsje met veel verschillende soorten!

Naast de vele soorten vlinders zullen we ook ons ogen open houden voor andere soortgroepen. Het gebied is rijk aan veel verschillende soorten planten waardoor er ook veel insecten voorkomen. Zo vliegen er ook een aantal soorten libellen in het gebied en zijn er dag-actieve nachtvlinders actief zoals de mooi gekleurde Sint-Jacobsvlinder en Mi-Vlinder. Op de naast gelegen Hoge Veluwe komen veel soorten roofvogels voor die met regelmatig overvliegend op het Veteranen landgoed worden gezien. Wie weet vliegt de imposante Lammergier wel over!

We zullen bij alle soorten de tijd nemen om alles goed te zien en ook de mogelijkheid om mooie foto’s te maken is aanwezig!

DatumStarttijdEindtijd