Vogels in de Blauwe Kamer

Langs de Rijn, aan het einde van de Utrechtse Heuvelrug, liggen de Blauwe Kamer en de Grebbeberg: twee gebieden bomvol historie, maar ook twee gebieden waar het heerlijk vogelen is!

In de Blauwe Kamer wandelen we door de uiterwaard heen. Een enorm gevarieërd gebied!
Rondom de ruïnes van de oude steenfabriek lopen we door wilgenbos heen, we lopen langs open vlaktes met wat meidoorns, waar de Konikpaarden staan te grazen en kijken over oude kleiputten uit. Middenin het gebied zit een grote kolonie Lepelaars, die zich vanuit een kijkhut heel mooi laat zien. Tijdens het lopen door het gebied maken we kans op typische struweelsoorten zoals Bosrietzanger, Blauwborst, Spotvogel en Gekraagde Roodstaart. Door de ligging langs de rivier is het gebied ook heel goed voor doortrekkers als Gele Kwikstaarten, Tapuiten en vaak ook verschillende soorten steltlopers. Soms hangt er ook wel een Visarend of zels een Zeearend rond!

Vervolgens lopen we nog een rondje over de Grebbeberg. Hier gaan we op zoek naar typische bosvogels, zoals Glanskop, Boomklever en Bonte Vliegenvanger. Ook zitten hier alle vijf verschillende soorten spechten, waarvan we er vast een aantal zullen gaan zien. Met wat geluk zitten hier soms ook soorten als Fluiter en Wielewaal! 

Een prachtig stukje natuur om een dagje te gaan vogelen!

DatumStarttijdEindtijd