Binnenveldse Hooilanden najaar

Binnenveldse Hooilanden

De in 2023 verschenen film ‘Hooiland’ liet zien hoe mooi de natuur kan zijn, en vooral ook hoe snel een natuurgebied kan herstellen: de afgelopen jaren wordt het Binnenveld – het gebied tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug – langzaam weer teruggebracht naar zijn oude pracht. Hoe mooi dit gebied, bestaand uit soortenrijke hooigraslanden, eigenlijk is, laat zich vooral goed zijn tijdens een bezoek in de trektijd.

Tijdens deze excursie zullen we een wandeling maken waarbij we zoveel mogelijk van het gebied zullen ontdekken. Het Binnenveld zit vol broedvogels en dootrekkende vogels. Weidevogels als Grutto, Wulp, Tureluur en Kievit worden in deze tijd van het jaar vergezeld door alweer naar de overwintersgebieden trekkende steltlopers zoals Bosruiter, Witgat, Groenpootruiter en Kemphaan. In het riet komen we misschien nog soorten als  Blauwborsten en Rietzangers tegen. 

Er broeden hier ook meerdere paartjes Steenuil en de IJsvogel is er ook zeer regelmatig te zien. Hopelijk kunnen we beide vinden. Ook dootrekkers als Zomertaling, Tapuit, Regenwulp, Lepelaar en Boomvalk maken gebruik van dit prachtige nieuwe gebied. Met een goede dosis gelukt vliegt er een Visarend over.

DatumStarttijdEindtijd
08:0012:00Reserveer direct
14:0018:00Reserveer direct