Vaartocht door de Biesbosch

Vaartocht door de Biesbosch

De Brabantse Biesbosch is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het uitgestrekte gebied op de rand van Zuid-Holland en Noord-Brabant bestaat uit grote watergebieden, moerasbos en slikgebieden. Voor zowel broedvogels, trekvogel als overwinteraars een belangrijk gebied. Daarnaast is het ook één van de beste plekken in Nederland om de Bever te zien en tegenwoordig woont hier zelfs de Otter!

Er zijn mooie wandelingen door de Biesbosch, maar vanaf het water is de Biesbosch op haar mooist! Tijdens deze excursie maken we een vaartocht door de Brabantse Biesbosch op een groot drijvend vlot. Het vlot is vrijwel geluidloos en biedt een prachtig laag standpunt om dieren te observeren en fotograferen.

Het gehele jaar door maken we tijdens de vaartocht kans op vogelsoorten als Zeearend, IJsvogel en Cetti's Zanger. In het voor- en najaar zijn er daarnaast ook steltlopers en eenden op doortrek te zien, zoals Kemphaan, Grutto, Groenpootruiter en Oeverloper. In de zomer gaan we op zoek naar de hier broedende Visarend terwijl we in de winter en het vroege voorjaar kans maken op wintergasten als Waterpieper, Pijlstaart en Nonnetje.

Tijdens de vaartocht gaat er een schipper mee die is geboren en getogen in de Biesbosch. Hij kan tijdens de vaartocht alles vertellenover het landschap van de Biesbosch en de cultuurhistorie. Daarnaast gaat er een gids van Dagjeindenatuur.nl mee om alle vogels en dieren aan te wijzen en hierover te vertellen. Met maximaal 12 deelnemers en twee ervaren gidsen dus bijna een privé-excursie!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd18:15
Eindtijd22:15
Prijs€ 65,00
InclusiefErvaren vogelgids met telescoop
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Brabantse Biesbosch

Uw gids

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied