Arnhem - Park Lingezegen (voorjaar & zomer)

Arnhem - Park Lingezegen

Park Lingezegen is een klein nat natuurgebied tussen Arnhem en Nijmegen en een bekend watervogelgebied onder de vogelaars in deze regio.

Het is een relatief nieuw gebied dat is ontstaan in 2010. Het is aangelegd om de groene ruimte tussen Arnhem en Nijmegen te vergroten. Sindsdien is het uitgegroeid tot een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. De komgronden van het oude landbouwgebied zijn in een omvangrijk natuur- en recreatiegebied omgezet. Vochtige bossen, hooilanden en rietmoerassen bepalen hier nu het landschap. En door de terugkeer van dit natuurtype hebben de bijbehorende diersoorten ook weer hun plek in het gebied gevonden.

In de rietkragen kun je in de vroege ochtend Blauwborsten, Kleine Karekieten, Baardmannen en Rietzangers hoog in de riettoppen zien zingen. Wanneer je wat verder loopt kom je uit op een grote waterplas waar Visdieven en Zwarte Sterns op zoek zijn naar hun volgende maaltijd. Tegen de rietkragen aan staan vaak verschillende steltlopers waaronder GroenpootruitersZwarte RuitersWatersnippenGrutto’s, Wulpen en Kluten.

Verder is het gebied ook bekend geworden onder verschillende vogelaars in Gelderland door de verschillende zeldzaamheden die hier met enige regelmaat worden waargenomen.

De gids zal tijdens de excursie van alles vertellen over de dieren en planten die we tegen gaan komen en over de ecologie van het gebied.

DatumStarttijdEindtijd