Hatertse en Overasseltse Vennen

Havik
Keep
Klapekster
Kraanvogel

Hatertse en Overasseltse Vennen najaar

Het najaar gaat van start in de Hatertse en Overasseltse Vennen. Dit gebied is ontstaan in de laatste ijstijd. volgens de geologie behoort het gebied tot het stuifduinencomplex. Dit specifieke habitat is zeer schaars geworden in Nederland, daardoor komen er een aantal zeer zeldzame flora en fauna voor in dit gebied! Het unieke van dit gebied is welbekend onder Nijmegenaren.

De vogeltrek zal in volle gang zijn in de maand oktober. Met noordoostelijke wind maken we kans op grote groepen lijsters, vinken, piepers en andere vogels die op trek zijn. Tussen deze grote groepen zitten altijd leuke krenten, zo kunnen Keep, Kruisbek of een Klapekster ook aangetroffen worden. Maar ook als er geen goede wind staat kunnen we vogels zoals Groene Specht, Appelvink, Havik en de Zwarte Specht aantreffen. Het is nooit een garantie wat we zullen zien, maar met de najaarstrek in volle gang zal er altijd wel een verassing om de hoek liggen.

In de maand november begint de Kraanvogeltrek. De Kraanvogels verzamelen zich in veengebieden in het Duitse Diepholz. Vanaf daar zullen ze met noordelijke wind naar het zuiden trekken. Daardoor hebben we in de Haterste en Overasseltse Vennen hebben dan ook zeker kans op Kraanvogels.

DatumStarttijdEindtijd