Zuidpier in de zomer

Zuidpier in de zomer

In onze zomer zitten sommige vogelsoorten met hun hoofd alweer bij de winter. De najaarstrek is begonnen! Met name steltlopers zijn momenteel op doortrek naar het zuiden. De Zuidpier van IJmuiden is een plek waar de steltlopers op het strand of op de Zuidpier zelf uitrusten. We maken kans op soorten als Steenloper, Drieteenstrandloper, Bontbekplevier, Oeverloper en Bonte Strandloper. Daarnaast zijn deze vogels nu nog grotendeels in zomerkleed. Dus geen saaie grijsbruine Steenlopers op de pier, maar in een prachtig bruin/oranje verenkleed!
Op het strand zitten Visdieven en Grote Sterns, met daartussen misschien een Noordse Stern, en kunnen we oefenen met de verschillende kleden van meeuwen.

Ook brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Kennemermeer. Hier gaan we op zoek naar zangvogels als Grasmus, Braamsluiper, Fitis en Goudvink. Daarnaast kunnen we hier genieten van de prachtige Parnassia en zoeken we een zeldzame maar erg mooie rups: de rups van de Wolfsmelkpijlstaart.
Genoeg te zien dus!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd06:30
Eindtijd10:30
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij1

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: IJmuiden

Uw gids

Onze partner

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied