Wolvenexcursies in België

“Verwachtingen ruimschoots overtroffen!”

Verleden jaar in augustus organiseerden we voor het eerst doelgericht Wolven-excursies in de lage landen. Dankzij het jarenlange volgen van de Belgische roedel in Limburg, durfden we deze sprong te wagen. Garanties voor natuur zijn er nooit maar de hoop was wel heel groot om een glimp van deze magische zoogdieren op te vangen.

Uiteindelijk organiseerden we drie excursies op rij. Alle drie heel verschillend maar ook heel gelijkend. *Spoiler alert*. Tijdens alle drie de excursies zagen we Wolven op een fenomenale manier!

Bijna even spannend als de zoektocht naar de magische Wolf was het programmeren van deze excursies. Zou het ons lukken? Anders dan anders bleven we dit keer op de begane grond. Want normaal zien we onze Wolven vanop een hooggelegen punt in het landschap. Maar 2023 was anders. Na een uur postvatten op een strategisch punt en zenuwen die door ons lijf gierden, besloten we toch te kiezen voor een andere locatie. Tijdens het wegrijden zag ik plots iets in mijn ooghoek. Onmiddellijk wist ik dat het bingo was. Niet 1, 2 of 3 Wolven waren daar nu zomaar aan het foerageren. Maar liefst 4 uit de kluiten gewassen broers en zussen lieten zich op een waanzinnig korte afstand heerlijk bekijken. Wat een ongelooflijke belevenis! Nog steeds niet te vatten.

Drie uit drie! Blije deelnemers tijdens het zien van de Wolf ©Billy Herman

In de late middag keerden we terug naar de magische plek. Op enige afstand parkeerden we ons en gingen we langzaam en rustig te voet dichterbij. Om elke nieuwe hoek pompte mijn hart als een op hol geslagen motor het bloed door mijn lijf. En ook nu was het niet veel later ‘bingo’ toen één van de deelnemers 2, neen 3 Wolven zag foerageren aan de rand van het grasland. Nota bene op de plek waar we ze ’s morgens nog hadden gezien. Meer dan twee uur lang konden we met z’n allen genieten van jagende, spelende, rustende en foeragerende Wolven door onze verrekijkers en telescopen. En of onze deelnemers tevreden waren!

Drie op drie, zou het?! Jazeker, ook de derde excursie was een schot in de roos toen we na een uurtje wachten een Wolf in het vizier kregen. Niet vergezeld van zijn broers of zussen, maar rustig alleen struinend door het veld. Uren aan een stuk…

Wolf ©Billy Herman

“Verwachtingen ruimschoots overtroffen!” waren de reacties van onze deelnemers. Nooit een zekerheid maar stiekem steeds ons doel met Dagjeindenatuur.be!

Ken je de kick nog niet van het zien van je eerste Wolf? Dan moet je beslist eens overwegen om deze excursies te boeken. Ook al kom je met lege handen thuis, alleen al de spanning van het wachten en het zoeken is heerlijk om te ervaren. En ondertussen leren wij jou als de beste hoe je zelf Wolven kan gaan zoeken.

De nieuwe Wolvenexcursies staan al op de planning voor komende zomer en zijn te vinden via: Dagjeindenatuur.nl - Wolvenexcursies

Terug naar het overzicht