Watervogels op de Randmeren

Watervogels op de Randmeren

In de wintermaanden is het goed vogelen langs de Randmeren. In deze periode zijn er op verschillende plekken vele duizenden duikeenden (voornamelijk Kuif- & Tafeleend) te vinden, tussen deze plakkaten eenden worden nogal eens Toppers gevonden.

Naast deze leuke eenden is het Veluwemeer ook dé hotspot voor Kleine- en Wilde Zwaan. Het gezellige gekonkel is vanaf vele locaties te horen. Tussen de foeragerende Kleine Zwanen zullen we ook zeker Brilduikers, Nonnetjes, Pijlstaarten en Grote Zaagbekken vinden. Andere vogelsoorten die graag gebruik maken van deze grote meren zijn o.a. IJsvogel, Waterral en Baardman.

We komen bij een moerasgebied met wilgenbos waar we tientallen, soms honderden, Krooneenden van dichtbij kunnen bewonderen. Daar kunnen we ook Cetti’s Zanger en Dodaars treffen.
Tijdens de excursie maken we ook kans op bijzondere wintergasten als Kuifduiker, Geoorde Fuut en misschien zelfs IJsduiker of IJseend!

In de oude polders aan de Gelderse kant treffen we met wat geluk grote groepen Kol- en Brandganzen. Misschien zien we nog wel een zonnende Steenuil of een jagende Zeearend.

Een mooie excursie om het warm van te krijgen tijdens de koude winter. We zullen meerdere locaties langs het Wolderwijd en het Veluwemeer bezoeken. We verplaatsen ons per auto van locatie naar locatie en zullen daarvandaan kleine stukjes wandelen.

DatumStarttijdEindtijd