Warmtebeeldkijkers

De Lahoux warmtebeeldkijkers zijn een mooie gadget voor vogelaars. Zowel overdag als ‘s nachts geven de kijkers een extra dimensie aan het kijken naar vogels. Door de hoge lichaamstemperatuur van vogels zijn ze goed te zien op de display van de kijkers.
Naast vogels zijn ook zoogdieren en andere warbloedige dieren goed te detecteren met de Lahoux warmtebeeldkijkers

De warmtebeeldkijkers van Lahoux kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De meest voor de hand liggende is het opsporen van vogels en andere dieren in de nacht. Zo wordt het met de kijkers mogelijk om uilen niet langer alleen te horen, maar ook goed te zien. De warmtebeeldkijkers zijn zó gedetailleerd dat zelfs de oorpluimen van een Ransuil waar te nemen zijn.

Met de warmtebeeldkijkers gaat de wereld van het nachtleven voor u open. Tijdens een wandeling door het park zijn bijvoorbeeld muizen en Egels goed te detecteren. Ook slapende vogels zijn zichtbaar en de kans op het zien van een Wilde Kat in Zuid-Limburg wordt een stuk groter!

Trektellen
De nachtelijke vogeltrek wordt steeds meer in kaart gebracht met behulp van audio-opnamen. De Lahoux warmtebeeldkijkers maken de nachttrek pas echt zichtbaar! Vliegende vogels contrasteren sterk met de koude hemel en zijn duidelijk zichtbaar op de display van de warmtebeeldkijker. Groepen ganzen en eenden, maar ook groepen kleine zangvogels zijn goed te zien en te tellen met behulp van de kijker.