Vogeltrek en dwaalgasten op Helgoland

Vogeltrek en dwaalgasten op Helgoland

Het Duitse eiland Helgoland is door zijn strategische ligging midden in de Noordzee en zijn kleine oppervlakte, één van de beste plekken in Europa om in het najaar dwaalgasten te zien. Vogelsoorten als Sperwergrasmus, Dwerggors, Kleine Vliegenvanger en Roodmus worden jaarlijks gezien en elk najaar vallen er ook echte klappers. Soms zelfs vogels vanuit Noord-Amerika!

Daarnaast is op Helgoland de vogeltrek mooi waar te nemen. Trekvogels vanuit Scandinavië komen op het eiland aan land om voedsel te zoeken en aan te sterken. Met de juiste weersomstandigheden kan er een 'fall' ontstaan en zit het eiland vol met trekvogels zoals Zwartkoppen, Roodborsten, lijsters, vinkachtigen en Goudhaantjes. Daartussen gaan we op zoek naar leuke soorten als IJsgors, Vuurgoudhaan en Strandleeuwerik.

Helgoland is een klein eiland (ongeveer 2 kilometer lang en 500 meter breed), waarop we korte afstanden te voet afleggen om de vogels te zien. Ons hotel is centraal gelegen op het eiland en vormt een fijne uitvalsbasis tijdens de reis.

We starten de reis met carpoolen naar Cuxhaven, waar we rond 11:00 de boot naar Helgoland nemen. Het is slechts 1,5 uur varen, waarna we op het eiland meteen de eerste vogelsoorten kunnen bekijken. Op dag vijf hebben we nog een hele dag de tijd om vogels te kijken op het eiland, waarna we om 16:30 de boot terug naar Cuxhaven nemen. We komen rond 17:45 in Cuxhaven aan waarna we weer carpoolend op huis aangaan.

Gids Gijsbert Twigt heeft zich in Nederland al regelmatig bewezen als zeldzaamhedenontdekker met vondsten van soorten als Ringsnavelmeeuw, Humes Bladkoning, Kleine Topper, Struikrietzanger en Witstuitbarmsijs. We zijn benieuwd wat hij voor jullie op Helgoland gaat ontdekken!
Daarnaast geeft Gijsbert tijdens de avonden uitleg over de vogeltrek en het zoeken naar zeldzame vogelsoorten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Na boeking ontvang je een mail met een betalingslink van STO.

Datum
Einddatum
Starttijd10:00
Eindtijd18:00
Prijs€ 945,00
Inclusief4 hotelovernachtingen in kamer met eigen badkamer
Retourovertocht Cuxhaven - Helgoland
Ontbijt van dag 2 t/m 5
Ervaren vogelgids met telescoop
ExclusiefLunch en diner
STO garantiefonds €12,50 per boeking
Plaatsen vrij8

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Duitsland

Uw gids

Gijsbert Twigt
Bekijk meer excursies
Logo STO Garant
Deze reis wordt gedekt via STO

Boek deze excursie

Meerprijs € 250,00 per kamer.
Prijs
Prijs: € 1.195,00
STO: € 12,50
Vul hier je vouchercode in